SQL på svenska


Om bloggen

Denna sida syftar till att ge ut bra information om SQL Server och MySQL till utvecklare och databasadministratörer i Sverige. Planen är att komma ut med mellan 1 och 2 inlägg i månaden. Inläggen kommer för det mesta vara i en serie, där man kan följa hur jag steg för steg gräver mig djupare ner i problemen och möjligheterna med SQL Server och MySQL. Varje serie kommer antingen handla om riktiga problem som jag har stött på under mitt arbete eller kommer de handla om saker jag har lärt mig från andras bloggar, kurser eller konferenser. Detta ger er alltså mjöligheten att ta del utav allt jag kan och har lärt mig gratis utan att ni själva behöver lära er det den hårda vägen. För det kan vara ganska stressande att ha en databas med problem framför sig och man har ingen aning om hur man löser det så man börjar med att kolla på StackOverflow och man inser att man inte hittar det.

Viktigt!

Denna sidan tillhandahåller enbart tips, kod och råd till personer som förstår hur man använder dem. Om du använder något från denna sidan så har du själv ansvar för att det passar till din miljö. Du ska alltid testa saker innan du använder dem i en produktionsmiljö. Om du använder några råd eller kod från denna sida, så har jag inget ansvar för det. Det utgår inga garantier på något jag delar med mig på denna sida. Allt levereras enligt "AS IS". Saknar du kunskap att applicera något från denna sida så rekommenderar jag att du hyr in någon som kan, exempelvis jobbar jag som konsult men det finns många fler duktiga inom området.

Du kan bidra!

Om du hittar något som inte stämmer eller kan förklaras bättre så uppskattar jag självklart om du hör av dig till mig. Du får gärna skicka ett mejl till mig, antingen om en ny eller en gammal bloggpost. Mitt mål är att försöka hålla alla gamla bloggposter uppdaterade. Skicka ett mejl till mig på info@erikdahlen.se.

En lista med icke sponsrade tips och länkar

Brent Ozar

SQL Sunday

SQL Service

Listan med länkar här är till sidor som jag har följt en längre tid själv. Det är helt enkelt andra där ute som jag tycker gör ett bra jobb och jag vill rekommendera dem till fler personer. (Och slutar jag följa dem på grund av kvalitetsbrist så åker de ur.) Samtliga länkar här drivs av företag, så ni ska vara medvetna om att de ibland reklamför sina egna produkter, vilka jag inte kan gå i god för. Utan det är deras bloggar som jag rekommenderar.