Tankar

Erik Dahlén

Debatt

Här kommer jag lägga upp mina inlägg i olika debatter.

Den 22e januari 2019 publicerade jag denna debattartikel. Den handlar om att vuxna borde sluta skrämma upp barn när det kommer till klimatkrisen.

Den 15e januari 2019 publicerade jag denna debattartikel. Den handlar om att vänsterpartiet borde släppa fram Löfven för att inte riskera att SD får inflyttande över flyktingpolitiken.

Den 27e mars 2018 publicerade jag denna debattartikel. Den handlar om att man inte ska glorifiera ekonomiskt oberoende utan snarare arbete och företagande.

Den 18e mars 2017 publicerade jag denna debattartikel. Den handlar om att det inte är rätt att bötfälla företag som har anställda som bränner ut sig.

Den 24e mars 2017 publicerade jag denna debattartikel. Den handlar om varför flygskatt inte är rätt väg att gå för att rädda klimatet.

Den 27e oktober 2016 publicerade jag denna debattartikel. Det handlar om varför vi inte bör ha digitala val.

Den 25e November 2016 publicerade dn ett debattinlägg jag skrev. Det handlade om införandet av allmän samhälltjänst, vilket jag var emot.

Den 20e oktober 2016 publicerade dn ett debattinlägg jag skrev. Det handlade om huruvida rut är en skattesubvention eller en arbetsmarknadsåtgärd.

Den 8e oktober 2016 publicerade dn ett debattinlägg jag skrev. Det handlade om frågan "är slöjan bara ett kläddesplagg".

Citat

Här under kommer en rad av mina favoritcitat. Jag gillar dem för att de säger något viktigt om livet och ofta för att de motsäger någon gammal "sanning".

You roll over one, you serve for one, you live for one.

A non enforced law is a non existing law.

Det är inte målet som helgar medlen utan medlen som helgar målet.

Du är inte tvingad att lära som du lever, det skulle tvinga dig att lära ut dåligt beteende.

Det enda vi kan lära oss av historien är att vi aldrig kommer lära oss av historien.

Genom likgiltighet går vägen mot lycka och harmoni.

Lev som du vill för du blir snart bortglömd.

Pennan är bara starkare än svärdet då den kan beordra tio svärd.

Med tiden tycks folk förlåta förövaren och glömma offren.

Den tiden du lägger på träning idag får du tillbaka i slutet av livet.

De folkvalda bör i första hand vara väktarnas väktare.

Det mesta i livet är som sex, det blir inte lika bra på bild.

(De flesta har jag sagt vid något tillfälle, jag vet dock inte om jag har hört dem tidigare och bara inbillat mig att jag kom på dem. Om så är fallet så får du gärna informera mig om vem som först sa det. Som alltid på info@erikdahlen.se)