Datorprogram

Erik Dahlén

Datorprogram utvecklade av mig

Under denna fliken finner du de datorprogram som jag har utvecklat på min fritid. Samtliga är gjorda av mig personligen utan hjälp av någon annan samt gjorde helt ideelt. Det är bara att ladda hem dem och dela dem bland vänner och bekanta. Återkoppla gärna till mig om du finner buggar eller utvecklingspotential.

Kassa - Ett enkelt kassasystem för din förening

Kassa är ett program gjort av mig för att kunna användas av föreningar, byalag och liknande. (Det är tillåtet att använda det även för privat bruk eller inom ett företag.) Programmet är gratis och kommer vara möjligt att ladda ner från min hemsida. Titta gärna regelbundet efter uppdateringar. Läs noga igenom användarvillkoren och funktionaliteten.

Programmet är användarvänligt och går att konfigurera enligt olika behov. Saknar du något får du gärna kontakta mig. Läs igenom filen READ_ME.txt. Ändra inget i någon fil förutom Data.txt. Filen du laddar ner är en zipfil, ladda hem den och unzipa den och sen är det bara att köra programmet. Detta är version 1.5 som släpptes den 20 mars 2017.


Version 1.5 innehåller en förändring som gör att varje köp får ett löpnummer, på så sätt kan man titta på statistik över olika köp.


Version 1.4 innehåller en föränding som gör att nya produkter hamnar högst upp i listan samt att rutan med produkter är något större.


Version 1.3 innehåller en mycket viktig buggfix, har man version 1.2 bör man genast byta ut den.


Version 1.2 innehåller någon liten buggfix. Det stora förändringen är att man kan parkera köp nu.


Version 1.1 innehåller några små buggfixar, inklusive språkändringar. Man kan även nu ändra så att man inte måste ange en kassör.


Rapportera gärna alla buggar till: info@erikdahlen.se.

ExWalk - A game to enhance your brain

ExWalk är ett datorspel som jag utvecklade på fritiden i slutet av min studietid och i början av mitt yrkesliv som systemutvecklare. Jag påbörjade projektet i början av 2014 och har nu lagt det på is.

ExWalk är ett enkelt spel som syftar till att stimulera hjärnan samtidigt som det är kul att spela. Spelet visades upp under InnoCarnival 2014 i Malmö, och där fick jag delat förstapris med två andra lag i en tävling om att komma på nya fyndiga tekniska lösningar. Priset var en resa till Hong Kong där vi fick träffa olika teknikföretag och hade möjlighet att vissa upp våra produkter.

Spelet kan laddas ner gratis via länken nedan. Spelet hade tidigare sin egen hemsida men den är nu nerlagd och därför återfinns bara spelet här för tillfället. Det finns idag inga ambitioner att vidareutveckla spelet. Om det skulle uppstå en stor efterfrågan efter uppdateringar kanske det skulle ändras, om du önskar så är det bara att höra av sig till mig.

Här kan man se karaktären i en typisk grotta. Spelet fungerar så att man går runt i en värld och får olika utmaningar för att komma vidare.

Här kan du ladda ner spelet i dess i två olika zip-format. Det vänstra är z7 och det högra är rar. Det är bara att extrahera mappen in på datorn någon stans och sen kan man starta spelet. För att kontakta mig angående spelet går det bra att mejla till info@erikdahlen.se

Tråkigheter...

Samtliga program är upphovsskyddade enligt svensk lag, vilket innebär att du inte har rätten att sälja, hyra ut, modifiera eller hävda att det är du som är skapare av någon av dessa program. Hämta programen från min hemsida för att vara säker på att du får den senaste versionen samt att den inte innehåller skadlig kod. Användaren av mina program tar på sig hela ansvaret för användningen av dem, ingen ersättning kan utgå från mig om mina program inte uppfyller förväntningar eller plötsligt slutar fungera.

All computer programs made by me is protected by Swedish copy right law. You have the right to download them and use them for free, but you do not have the right to distribute them and/or sell/rent them out. Nor do you have the right to claim that you made them. You are recommended to download them from my site to avoid getting an old verison or/and harmful code. I will take no responsebility for the use of my products.


If you find bugs and/or things that could be improved, please email me at info@erikdahlen.se.